Uw winkelwagen
Laagste Prijs Garantie | Gratis bezorgd | Gratis gemonteerd Laagste Prijs Garantie | Gratis bezorgd | Gratis gemonteerd

Van Fysiek naar Online Meubelshoppen

Van Fysiek naar Online Meubelshoppen

Wie is geboren in de twintigste eeuw heeft nog meegemaakt dat je voor alles de deur uit moest. Het laten bezorgen van je aankopen was bij slechts enkele bedrijven mogelijk, bij de zogenaamde postorderbedrijven. Hoewel nu zo goed als alles online te bestellen is, noemen we dit geen postorderbedrijven meer. Het is tegenwoordig bijzonder als een moderne winkel niet online verkoopt. En de bedrijven die nog twijfelden, hebben door de Corona-crisis een por in de rug gekregen om alsnog overstag te gaan.

Verzorgd bezorgen

Het online shoppen is nog lang niet klaar met ontwikkelen. Er zijn in de branche nog genoeg kansen te pakken om het de klanten nog gemakkelijker te maken, zoals het bepalen van de exacte plaats en tijd van aflevering door de klant. Sommige bedrijven, zoals supermarkten, hebben hierin al mooie stappen gezet maar voor veel professionele bezorgdiensten is het nog een brug te ver. Er zijn op dit moment nog teveel onzekere factoren in het spel die speling veroorzaken in de voorspelbaarheid van een bezorgmoment, zoals drukte en vertragingen in het verkeer. Dit is overigens voor een groot deel goed te maken met telefonisch klantcontact. Bezorgdiensten die daar een prioriteit van maken hebben een streepje voor op hun concurrenten. Wie wil tegenwoordig nog horen dat je bestelling tussen 9:00 uur en 17:00 uur wordt bezorgd?

transport

Ook specialistische bezorgdiensten zijn bezig met een opmars. Niet alles kan op dezelfde manier worden bezorgd. Bij SDHN Lifestyle hebben we door vallen en opstaan geleerd dat meubels door een specialist vervoerd moeten worden. Een 'wij bezorgen alles' koerier gaat met elk pakket hetzelfde om. Een nieuwe TV wordt net zo hard voor de deur neergezet als een matras. In de vrachtwagen wordt een wandmeubel van 100 kg neergezet bovenop een doos waarin een bamboe wasmand zit, omdat de lading anders niet goed past. En "krak" zegt 'ie. Aansprakelijkheid is daarna nauwelijks aan te tonen, omdat er niet kan worden bewezen tijdens welk deel van het proces het mis is gegaan (in de fabriek of bij de klant thuis?). Diversificatie is voor waardevolle en breekbare spullen dus onmisbaar en bespaart een hoop ellende en geld bij zowel de retailers als de klanten.

Online meubels

Het online aanbieden van producten geeft retailers een grote mate van flexibiliteit. Je kunt namelijk artikelen aanbieden die je niet fysiek in voorraad hebt. Ook worden de vaste kosten van een bedrijfspand bespaard. Dit heeft een aantal jaar geleden een opmars van dropshipping ondernemingen teweeggebracht. Een nadeel daarvan was echter de lange levertijd. Naarmate de consument veeleisender werd over de bezorgtijden, kwam de dropshipping business steeds meer in problemen. Alleen als je korte lijnen kon houden met de leveranciers, kon je de zaak succesvol houden.

cerda-bus

De markt van de online meubelretail biedt nog een ruime groeipotentie. Voor de moderne consument is het een 'no-brainer' om een stoel online te bestellen, maar veel meubelshoppers gaan nog graag langs in de winkel of showroom. In 2018 en 2019 was nog slechts 16% van de meubelverkoop online. Wij verwachten een gestage doch zekere groei naarmate de consumenten over de gehele linie meer en meer gewend raken aan online shoppen. Bovendien heeft het online meubelshoppen in de piek van de Corona-crisis een plotseling stijging van 25% vertoond. Op deze manier is een negatieve ontwikkeling een impuls voor het aanpassen van gewoontes.

Waar de webwinkels vooral op moeten inzetten is het klantcontact. Dit moet simpelweg top zijn. In de supermarkt heeft men niet veel toelichting nodig over een nieuw merk tomatensaus, maar bij een nieuwe eettafel of fauteuil is het prettig om vragen te kunnen stellen aan een specialist. Dit zal het aankoopproces menselijker en aangenamer maken, hoewel het online voelen van materialen nog wat technologische vondsten kan gebruiken. Aan de andere kant is de voorzichtige consument die 10 keer moet nadenken en overleggen  over een aankoop een uitstervend ras.

De huidige tijd

SDHN Lifestyle loopt aan de frontlinie van online meubelretail. We zijn niet de enigen, maar we weten wat een online meubelshopper belangrijk vindt: kwaliteit, transparantie en bereikbaarheid. En natuurlijk ben je nooit klaar met ontwikkelen, dus dagelijks klantcontact geeft ons waardevolle input over het verfijnen van onze diensten.  Het is een bijzondere tijd om in te leven en we zijn verheugd om hier een onderdeel van te zijn.

Laat een reactie achter