Uw winkelwagen
Laagste Prijs Garantie | Gratis bezorgd vanaf € 50,- Laagste Prijs Garantie | Gratis bezorgd vanaf € 50,-

Tips en inspiratie voor de leukste eettafel decoratie

Tips en inspiratie voor de leukste eettafel decoratie

Inspiratie en decoratie op de eettafel

Het decoreren van je woning met souveniertjes, fotolijsten en kandelaars doen we bijna allemaal. Die zetten we neer, en dan zeggen we "niets meer aan doen!". Vervolgens blijven de spulletjes maanden, zelfs jarenlang onberoerd op dezelfde plek. Niets mis mee. Waar we echter minder vaak aan denken is dat een eettafel, die je dagelijks gebruikt, niet gauw wordt gebruikt voor decoratie, terwijl dat wel super mooi zou zijn. Het grootste deel van de dag zit je niet aan tafel (tenzij het ook je werkplek is), dus de tafel is de meeste tijd een kale, saaie bedoening of juist een fenomenaal rommeltje. Dat kan nooit de bedoeling zijn! Gelukkig zijn wij er, om je een aantal leuke tips te geven voor decoratie op de eettafel, waarmee je de eettafel omtovert tot een plaatje!

Inspiratie voor decoratie op de eettafel

De inrichting van je eetkamer

Een mooie plek aan tafel begint met de inrichting van je eetkamer als geheel. Laten we vaststellen dat een gedecoreerde eettafel minder tot zijn recht komt in een kamer vol met verhuisdozen. Een goede start is kijken naar passende eetkamerstoelen. Vormen deze een mooie set met de tafel? Steken de stoelen ver of weinig boven de tafel uit? Zijn de kleuren complementair aan elkaar? Ook de stijl van de meubel-designs bepalen of de tafel en stoelen goed bij elkaar passen. Een tafel met een rustiek oud houten blad, zoals de Vendome tafel, kun je het beste combineren met stoelen die een klassieke uitstraling hebben. Denk bijvoorbeeld aan de Chaya, of de Harper stoel. Heb je een glazen tafel, zoals de Enlighten tafel, dan vallen strakke moderne stoelen, zoals de Gentle of Mercy goed op hun plek.

Uiteindelijk is de beste keuze een tafel met stoelen die passen bij je karakter. Hou je van landelijk, modern, industrieel, oosters? Maak de gehele ruimte dan in die stijl en gooi geen stijlen door elkaar. Dat maakt de uitstraling onrustig, uit balans. En alles in het leven draait immers om balans, niet waar?.

Iets levends als eettafel decoratie

De eettafel is meestal een van de meest opvallende meubelstukken in huis. Het is daarom leuk om meteen de aandacht vast te houden met een verse bos bloemen als eettafel decoratie. Ben je niet zo'n bloemistenbezoeker, dan is een plantje of een schaal vers fruit een goed alternatief. Zo heb je, naast de gezonde levensstijl, nog een extra reden om een mix van verschillende fruitsoorten in huis te hebben; het is namelijk prachtig om te zien!

De fruitschaal zelf is natuurlijk ook een deel van het geheel, dus kies een schaal die je prachtig vindt en die matcht met de stijl van je eetkamer. En een bijkomend voordeel van een fruitschaal is dat je huisgenoten gemakkelijk wat eruit grijpen en oppeuzelen en daar is het fruit uiterindelijk voor!

eettafel decoratie met fruit

Kleden als decoratie voor op tafel

Tafels van high-end merken, zoals in onze collectie, hebben prachtige tafelbladen, die gezien mogen worden. Dan is het jammer om het blad compleet te bedekken met een tafelkleed. Maar als je toch de aanblik van het grote blad wilt breken, dan is het neerleggen van een tafelloper de perfecte decoratie voor op tafel. Dat is een smal en lang kleed dat je over de lengte van de tafel legt.

Eettafel decoratie met een tafelkleed

Heb je een tafelkleed dat de gehele tafel bedekt, dan kies je er wellicht voor om deze altijd op tafel te laten. Denk eraan dat het veranderen van het aanblik een welkome afwisseling in je dag is. Neem het tafelkleed daarom van tafel, zodra de maaltijd klaar is. Dit komt de uitstraling van je decoratie veel meer ten goede.

Drie keer per dag verhuizen?

Het is nu ook weer niet de bedoeling om je eettafel decoratie bij elke maaltijd weer van tafel te moeten halen. Kies daarom verstandig. Wat kan nog best op tafel staan bij de maaltijd? Bijvoorbeeld, kandelaars nemen over het algemeen weinig ruimte in beslag, maar een grote vaas met wijd uitstaande bloemen weer veel.

Een mooie en decoratieve uitkomst is om je tafel als decoratie reeds te dekken, zoals je dat in chique restaurants ziet. Zo kun je het servies en bestek al in de juiste verhouding zetten met de decoraties. Er zit wel een nadeel aan vast: de tafel is hierdoor niet meer vrij als werkplek.

Mocht dit voor jouw smaak iets teveel van het goede zijn, dan is een dienblad met je decoratie erop een efficiënte oplossing. Dan is het verhuizen wat minder gedoe. Het formaat van het dienblad geeft ook perfect aan hoeveel decoratie je kunt neerzetten

Tafeldecoratie met een dienblad en vaas met bloemen

Experimenteer met de decoratie op je eettafel

Niet iedereen weet al vooraf wat leuk zal staan. Daarom adviseer ik om lekker te experimenteren met je decoratie op je eettafel. Wijs ideeën niet bij voorbaat af, maar probeer ze uit. Zet eens alvast alle borden en bestek klaar en kijk wat het doet met de ruimte. Wat staat leuker, een plantje of een boeket? Theelichthouders of lange kaarsen? Op een dienblad, een decoratieve onderlegger of los op tafel? Wat staat mooi en wat is praktisch? Je komt er vanzelf achter wat echt jouw stijl is.

Eettafel decoratie met verschillende soorten accessoires

Laat een reactie achter