Uw winkelwagen
Laagste Prijs Garantie | Gratis bezorgd | Gratis gemonteerd Laagste Prijs Garantie | Gratis bezorgd | Gratis gemonteerd

Luxe meubels online kopen, hoe gaat dat precies? SDHN Lifestyle vertelt bij RTL4 Wooninspiraties

Luxe meubels online kopen, hoe gaat dat precies? SDHN Lifestyle vertelt bij RTL4 Wooninspiraties

Luxe meubels online kopen

Online shoppen is natuurlijk enorm groot geworden de afgelopen jaren. Maar hoe zit het precies met luxe meubels online kopen? En hoe werkt het wanneer je behoefte hebt aan online interieuradvies?

In september 2020 waren wij te gast bij het RTL4 programma Wooninspiraties. Dit was een aangename verrassing voor ons, omdat we zelf nog niet aan zo'n podium hadden gedacht. RTL4 heeft ons hiervoor benaderd, nadat ze onze Instagram hadden ontdekt. Zo leuk!

Bekijk het interview in deze video:

High-end meubels van Richmond Interior als decor

Het interview vond plaats in de showroom van Richmond Interiors in Obdam. De showroom staat vol met zoveel prachtige high-end meubels, die je allemaal kunt terugvinden op onze shop, waardoor het lastig was om te kiezen welk hoekje het decor voor de opnames zou worden. Uiteindelijk werd het een woonkamer met de allernieuwste aanwinsten in de Richmond Interiors collectie. We zitten aan de Blax eettafel en de super comfortabele Harper stoelen in de witte teddy stof met gouden poten. Op tafel staan twee exemplaren van de Hurricane Avius en aan het plafond prijkt hanglamp Naila. Tegen de muur staat het Blax dressoir met daarop tafellamp Adeline en kandelaars Everlee (groot) en Amora (klein). De spiegel boven het dressoir heet Bara en iets naar rechts hangen twee exemplaren van de Caster spiegel, die heel mooi passen bij de Adeline lamp. In de zithoek vinden we de Blax salontafel met de Huxley sofa en de Huxley fauteuil. Op tafel staat twee maal Hurricane Havily. Boven de sofa hangt spiegel Cass. Op bijzettafel Blax is vaas Dailen is te zien met als voorbeeld een bosje pauwenveren. Tenslotte hangen aan de muur de 'three amigos', van groot naar klein, spiegels Maevy, Maesa en Maeron.

Op zoek naar online interieuradvies?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Onze stylisten geven je graag vrijblijvend online interieuradvies. Zij helpen je van A tot Z in jouw zoektocht naar bijvoorbeeld Angela Cerdá meubels of adviseren jou optimaal in de meubels van Richmond Interiors. Op deze manier wordt het online kopen van high end meubels en luxe woonaccessoires nog leuker, omdat je het gewoon vanuit je eigen huis kunt doen, met de service die je gewend bent van wanneer je meubels in een winkel zou kopen. Je kunt contact met ze opnemen via onze chatfunctie of het contactformulier. 

Interview SDHN lifestyle en RTL4 wooninspiraties over luxe meubels en woonaccessoires online kopen

Het gesprek werd heel leuk en vakkundig geleid door presentatrice Wendy-Kristy Hoogerbrugge. De eer was aan Sherin om Wendy-Kristy's vragen te beantwoorden. Hieronder vind je het transcript van het interview.

Wendy: "De zoektocht naar nieuwe meubels begint natuurlijk vaak online. Daar kun je heel veel inspiratie weghalen. Maar soms heb je toch gewoon wat meer persoonlijk advies nodig, als je bijvoorbeeld een interieur zoekt dat nét even anders is. Hoe komen mensen nu eigenlijk tot een compleet interieur?"

Sherin: "Er wordt natuurlijk veel online geshopt. Je komt een leuk item tegen, je ziet een leuk meubelstuk en je wil heel graag, bijvoorbeeld, dat doortrekken in je woonkamer. Dan is het leuk als je weet dat er een hele lijn is van dezelfde collectie, waarmee je de hele woonkamer kan inrichten en er zelfs eventueel accessoires bij kunt vinden.

Wendy: "En hoe gaat dat dan online in z'n werk? Hoe word je dan geholpen? "

Sherin: "Door middel van de chat-functie kom je in contact met een stylist. Je hebt dus meteen contact en kunt meteen vragen stellen wanneer je advies wil over bijvoorbeeld het inrichten van je woonkamer of je slaapkamer.

Wendy: "En we hebben nu allemaal mooie meubels om ons heen. Hoe zou je deze stijl omschrijven?"

Sherin: "Dit is de luxe high-end stijl. Er wordt heel veel gebruik gemaakt van glanzende materialen en luxe stoffen, zoals velours en hele hoogwaardige stoffen.

Wendy: "En hoe stel je als woonwinkel een collectie samen? Hoe maak je die keuze?"

Sherin: "Er zijn een aantal mooie leveranciers in Nederland, maar natuurlijk is het ook altijd leuk om over de grens te kijken. Valencia is bijvoorbeeld een mooie plek om inspiratie op te doen. Je gaat dan echt op zoek naar de collecties die bij elkaar matchen, qua kwaliteit, qua luxe, qua stoffen, qua materiaalgebruik."

Wendy: "Nu vind ik het altijd wel lastig online, of die kleur dan ook wel echt matcht. Ik heb misschien thuis wel ander licht en dan pakt het toch weer anders uit."

Sherin: "Dat is inderdaad heel erg lastig, vooral op zo'n computerscherm, daar ziet zo'n kleur er toch altijd heel anders uit. Je kunt altijd een staaltje aanvragen. Dan kun je thuis op je gemak even kijken, matcht het allemaal wel met de rest van de meubels.

Wendy: "Wat is nu een high-end woonwinkel?"

Sherin: "Een high-end woonwinkel is een woonwinkel waarbij het niet stopt bij de aankoop van een meubelstuk. Het gaat natuurlijk om de service daarna. Het gaat om de aflevering, het gaat om de montage van het artikel. Het gaat gewoon om het complete plaatje."

Wendy: "En het hele proces start dus in je eigen woonkamer."

Sherin: "Hoe leuk is dat! Je start in je eigen woonkamer op zoek naar de meubels die passen bij de woonkamer waar je nu in zit, die je wilt veranderen of herinrichten."

Wendy: "Leuk eigenlijk, he."

Sherin: "Heel leuk!" 

Opname RTL4 Wooninspiraties met SDHN Lifestyle

Laat een reactie achter