Uw winkelwagen
Laagste Prijs Garantie | Gratis bezorgd Laagste Prijs Garantie | Gratis bezorgd

Op bezoek bij Angel Cerdá

Op bezoek bij Angel Cerdá

Het is bijna alsof je een idool die je al jaren volgt, ineens mag ontmoeten. Stel je bent een enorme liefhebber van Prada en je word ineens uitgenodigd om bij hen in het bedrijf langs te komen voor een rondleiding en om te praten over jullie samenwerking. Zo voelde het voor ons om bij Angel Cerdá in Valencia langs te gaan. We hebben nog niet eens zo lang geleden SDHN Lifestyle gelanceerd, en nu al zitten we aan een ronde tafel met de CEO van dit gerenommeerde meubelmerk.

Bedrijvigheid en Siësta

We werden in de lobby van ons hotel opgepikt door Andrés Cerdá, de CEO en sales manager van het concern. Samen met zijn broer geeft hij de dagelijkse leiding aan het bedrijf. Hiermee zijn ze de 4e generatie van Angel Cerdá vormen, dat werd opgericht in 1886 en steeds van vader op zoon werd overgedragen. De eerste drie directeuren hadden dezelfde voornaam: Angel. De moeder van Andrés had kennelijk geen behoefte om zich een naam voor haar baby's te laten opdringen. 

Een half uur later arriveerden we bij het bedrijf in een nabijgelegen dorp van Valencia. Hier is het hoofdkantoor gevestigd. We werden getrakteerd op een mooie rondleiding door de kantorruimtes en het magazijn. Alles en iedereen was in vol bedrijf. Het is prettig om een gezicht te krijgen bij de mensen met wie je samenwerkt. Vrachtwagens en busjes reden af en aan voor nationale en internationale orders. Toen gebeurde er iets dat we niet hadden verwacht. We waren midden in de rondleiding met alle drukke geluiden van vorkheftrucks en stemmen om ons heen toen het ineens helemaal stil was. We keken om ons heen en iedereen, behalve Andrés, was verdwenen. Doodse stilte. Het was iets volkomen normaals en logisch, dat we in Nederland niet kennen: de siësta. Overal in Spanje, dus ook in dit drukke bedrijf laat iedereen om 13:00 uur de werkzaamheden vallen en vertrekt naar huis om te rusten. Andrés legde uit dat hij als CEO niet toe komt aan een siësta, dus hij is iedere dag de enige persoon die achterblijft in het pand. Twee uur later zou iedereen weer naar binnen wandelen en het leven is terug in de brouwerij.

magazijn

Het is mooi om te zien hoe gestructureerd een goed draaiend magazijn is ingericht. Wat ik extra leuk vond was dat we een order zagen klaarstaan op een pallet, die van een van onze klanten bleek te zijn. Zo zagen we meteen de andere kant van de lijn in ons eigen proces. Zo konden we meteen constateren dat de verpakking heel zorgvuldig en veilig is gedaan, zodat het mooie product even mooi bij de gelukkige klant arriveert.

Showroom

We kwamen aan bij de showroom. Deze is niet ingericht als meubelwinkel, maar meer als demo-ruimte voor zakelijke relaties zoals wij. Ook meubels die nog in de conceptuele fase waren zagen we hier terug. Zoals je weet is SDHN Lifestyle een online concept, dus we hebben de producten niet fysiek in Nederland staan. Het was daarom fijn om onze online collectie tot leven te zien komen in deze showroom. De kwaliteit van de materialen en afwerking straalt heel duidelijk van de meubels af. Het is evident dat deze producten in het hoge segment vallen.

showroom

De Stoffeerders

Hierna brachten we een bezoek aan de stoffeerderswerkplaats, een rit van twintig minuten verwijderd van Angel Cerdá. Toen Andrés aantrad als CEO, heeft hij het roer van het bedrijf compleet omgegooid. Tot dat moment werd de productie van de meubels volledig uitgevoerd binnen Angel Cerdá. Om de kwaliteit van de producten naar topniveau te tillen werd besloten om specialistische aspecten van het proces uit te besteden aan partners die de besten waren in dat onderdeel. Bovendien heeft hij met deze overstap kleine lokale bedrijven die in lastig vaarwater zaten vanwege concurrentie uit het verre oosten helpen overleven. Het terrein was omgeven door weelderige bergen en olijfbomen. Binnen werd er ijverig gewerkt door naaisters en stoffeerders. Er werd vriendelijk gelachen bij onze binnenkomst, waarna meteen geconcentreerd werd doorgewerkt. Er hing een heerlijke geur van verse kleden en de naaimachines zoemden als bezige bijtjes. Rollen stof in alle soorten en kleuren staken uit iedere muur. De eigenaar van het bedrijf liet ons alle delen van hun productproces zien. 

stofeerder

Ondanks de ontspannen sfeer was duidelijk dat hier met waar vakmanschap wordt gewerkt. De naaisters waren bezig met het samenstellen van de bekledingen van stoelen en banken, en iets verderop werd door ijzersterke handen de kleden strak om de zittingen vastgezet.

Samenwerking

Het was tijd om te vertrekken en we voelden ons voldaan. Ik kan het iedere ondernemer van harte aanbevelen om de mensen en processen waar jij in je dagelijkse bedrijfsvoering gebruik van maakt zoveel mogelijk van dichtbij mee te maken. Dit creeërt een gevoel van begrip en respect. En dat is heel waardevol in dit digitale tijdperk. We kijken uit naar een lange en prettige samenwerking met Angel Cerdá en we hopen veel Nederlandse en Belgische klanten blij te maken met de sublieme meubels van dit historische merk.

Laat een reactie achter