Uw winkelwagen
Laagste Prijs Garantie | Gratis bezorgd | Gratis gemonteerd Laagste Prijs Garantie | Gratis bezorgd | Gratis gemonteerd

Hoeveel stoelen passen rondom een tafel?

Hoeveel stoelen passen rondom een tafel?

Het is de eerste vraag die je stelt bij het vinden van een nieuwe ronde eettafel of nieuwe eetkamerstoelen: hoeveel stoelen passen rondom de tafel? Met onze formule kun je niet mis gaan.

ronde tafel

In ons assortiment vind je stoelen met verschillende breedtes en tafelbladen met verschillende lengtes en diameters. Hierdoor is het verstandig om even je rekenmachine erbij te pakken om te weten of je keuze tafel en stoel aansluit bij het aantal zitplaatsen dat je nodig hebt. Onze smalste eetkamerstoel is de Arala van 42 cm breed. De breedste eetkamerstoel is de Pippa met haar 66 cm. Dat is dus een flink verschil om rekening mee te houden. Ook een belangrijke factor is de hoeveelheid ruimte die je prettig vindt tussen de stoelen. Voor onze berekening houden we een vuistregel van 30 cm aan, oftewel de lengte van een standaard tekenliniaal.

Met de vuistregel van minimaal 30 cm ruimte tussen de stoelen kun je 6 Arala stoelen en 4 Pippa stoelen plaatsen rondom een ronde tafel met een diameter van 150 cm. Wil je nog een vijfde Pippa stoel ertussen plaatsen, dan blijft er 28,2 cm ruimte tussen de stoelen over, wat ook nog goed zou kunnen.

Hoeveel stoelen kan ik kwijt bij de tafel?

Wellicht heb je thuis al een tafel staan en ben je op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen. Met deze formule ga je uit van een tafelformaat en kun je berekenen hoeveel stoelen je er omheen kunt plaatsen.

berekening-stoelen

Bijvoorbeeld, als je zou kiezen voor de Supreme stoel van 50 cm breed bij een ronde eettafel van 140 cm, dan is de uitkomst van de som: 5 stoelen.

Hoeveel ruimte blijft er over tussen de stoelen?

Wanneer je eenmaal hebt berekend hoeveel stoelen je rondom de tafel kunt plaatsen, is het handig om te weten hoeveel centimers er uiteindelijk tussen elke stoel overblijven. Omdat je in de bovenstaande formule de uitkomst hebt afgerond, kom je hier op een ander getal uit dan 30 cm.

berekening-ruimte-tussen-stoelen

Bij het bovenstaande voorbeeld van de Supreme stoel is het aantal centimeters tussen de stoelen uitgekomen op 37 cm.

Welk formaat tafel heb ik nodig?

Als je een nieuwe eettafel zoekt voor de stoelen die je al hebt (uitgekozen), kun je met de onderstaande formule precies berekenen welk tafelformaat het beste past.

 berekening diameter tafel

Bijvoorbeeld als je 5 stoelen hebt van 50 cm breed, dan komt de formule uit op 127 cm en kom je dus prima uit met een ronde tafel van 130 cm doorsnede.

Laat een reactie achter