Uw winkelwagen
Laagste Prijs Garantie | Gratis bezorgd | Gratis gemonteerd Laagste Prijs Garantie | Gratis bezorgd | Gratis gemonteerd

Het Heerlijke Valencia

Het Heerlijke Valencia

Begin februari gingen we op bezoek bij Angel Cerdá in Valencia. Eigenlijk hadden we heel brutaal onszelf uitgenodigd en aangegeven dat we graag langs wilden komen voor een kennismaking. Tot dat moment hebben we met de huidige CEO en salesmanager Andrés Cerdá alleen e-mailcontact gehad. We wilden bij de start van deze belangrijke samenwerking graag persoonlijk kennismaken en dat idee werd hartelijk toegejuigd. Het werd een reis dat veel meer was dan een zakelijk bezoek.

Rivierpark Turia

We hadden een hotel geboekt vlakbij het centrum van Valencia en zouden de dag na aankomst bij Angel Cerdá langs gaan. Dit gaf ons mooi de gelegenheid om rustig te 'landen' in de stad en de sfeer te proeven. Dat is iets wat je zoveel mogelijk moet inbouwen wanneer je op zakenreis gaat. Je krijgt iets van de wereld te zien, dus dan moet je de kans om de plaatselijke cultuur te ervaren niet laten liggen. Er rijden daar twee city tour bussen met een open kap met ieder een eigen route, die we beide hebben genomen. We hadden er enkelen al eens over gehoord, maar nu hebben we zelf mogen ontdekken dat Valencia werkelijk een prachtige stad is. Overal langs de straten en in parken staan bomen vol met volgroeide sinaasappels. Het oude centrum heeft een schilderachtige allure en de sfeer was een verademing. Een erg opvallend element in de stad vonden we het enorme en groenrijke wandelpark dat op een lager niveau kronkelend door de gehele stad ging, met het verkeer dat via bruggen overstak. Later leerden we dat dit tot enkele jaren geleden een heuse rivier was, genaamd Turia , dat bijna ieder jaar overstroomde en de stad in chaos legde. Het bestuur van Valencia besloot een dam te bouwen en de rivier volledig droog te leggen om er een park van te maken. Het resultaat is adembenemend. Het is er heerlijk om te vertoeven en de sporters en wandelaars bezig te zien onder het weelderige bladerdak.

rivierbed-park-valencia

Culinair Valencia

Ook leerden we dat het typisch Spaanse gerecht paëlla oorspronkelijk uit Valencia komt. Hier kun je dan ook het echte authentieke recept proeven, dat alleen door een zeer gespecialiseerde chef echt goed klaargemaakt kan worden. En dit was niet het enige gerecht waar we van mochten genieten tijdens onze trip. Heel bijzonder was ons bezoek aan een knus familirestaurant in een piepklein dorp vlakbij Valencia, dat werd beheerd door vrienden van Andrés, die ons meenam voor lunch. We kregen, na een voortreffelijke paëlla een heel bijzonder nagerecht. Het waren wilde aardbeien die nergens ter wereld groeien behalve in de bergen bij dit stadje. Mensen komen van heinde en verre naar dit restaurant om het te eten. De reden waarom deze aardbei niet wordt geëxporteerd buiten de stad is dat de vrucht enkele uren na de pluk al bederft. De smaak van deze kleine aarbei was voortreffelijk delicaat in een bedje van sinaasappelsap en de textuur liet het vruchtje werkelijk smelten op de tong. Onvergetelijk.

wilde-aardbeien-uit-valencia

We hebben het Andrés en de chefs nog aardig lastig gemaakt met onze eetwensen, met name tijdens het diner in restaurant Verticál, met prachtig uitzicht over de stad. We zijn namelijk vegetariërs met een voorkeur voor veganistisch. Oftewel, we zijn veganisten, maar gaan geen stampij maken als vegetarisch het 'hoogst haalbare' is. Ons verzoek werd heel serieus genomen en ieder gerecht werd bij ons aan tafel goed doorgesproken, vertaald en goedgekeurd. De vriendelijke kelner deed erg zijn best om de mogelijkheden van de chef toe te lichten, want het wegnemen van een ingrediënt uit een perfect gebalanceerd gerecht is een grove inbreuk op de culinaire vondst. Gelukkig deed Andrés het woord, want de kelner was duidelijk opgelucht niet Engels te hoeven praten. Volgens mij brak hij met zijn snelheid van spreken enkele records. Ik verwonderde me vooral om het feit dat Andrés alles begreep en steeds rustig "vale" (uitspraak "bále") zei, wat "oké" betekent. Ik weet niet hoe de chef het voor elkaar kreeg, maar de uiteindelijke gerechten waren culinaire hoogstandjes met smaken die ons deden hoofdschudden van verwondering. Ik ben geen restaurant-recencent, maar dit moet je echt een keer meemaken.

Naast het bezoek aan de fabriek en het kantoor van Angel Cerdá, waar ik in het volgende blog meer over vertel, was de culinaire ervaring duidelijk een hoogtepunt van deze reis.

Laat een reactie achter