Uw winkelwagen
Laagste Prijs Garantie | Gratis bezorgd Laagste Prijs Garantie | Gratis bezorgd

Bouclé is de meubeltrend van 2021

Bouclé is de meubeltrend van 2021

Hoewel de stof op zich al decennia lang bestaat, is Bouclé op dit moment enorm trendy. Je vindt het nu ook in de bekleding van meubels, zoals bij diverse banken en stoelen van onze Richmond Interiors collectie.

Wat is Bouclé?

Bouclé is bekend geworden in de modewereld en wordt door velen herkend als de 'Chanel-stof'. De frivoliteit die deze stof uitstraalt sprak de Franse modehuizen in de jaren 1950 enorm aan. Het stond voor vrijheid en eigenwijsheid. Bovendien is de stof heel fijn voor de tast en voelt hij exclusief aan. De stof wordt ook wel wolmix of Jersey genoemd.

Bouclé kenmerkt zich door de bijzondere weefstructuren, die meestal bestaan uit losse patronen, draden  en lussen van stoffen met verschillende structuren. Dit resulteert in een luxueuze, elegante en tijdloze uitstraling, die niet alleen welkom is in mode, maar ook in meubels!

Bouclé in meubels

Inmiddels in Bouclé doorgedrongen tot de meubelbranche, waar de bijzondere stof als bekleding voor stoelen en banken wordt gebruikt. Dit resulteert in meubelstukken die een heel fijn gevoel geven wanneer je het aanraakt.

De Harper stoel is hier een heel mooi voorbeeld van. Deze eetkamerstoel, bekleed met wit bouclé, is een genot om op te zitten tijdens een gezonde maaltijd of goed gesprek. Ook de fauteuil Richelle is enorm fijn om op te ontspannen, mede dankzij de heerlijk aanvoelende bouclé stoffering.

Innoveren in meubels

Zoals in zoveel branches wordt ook in meubels continu geïnnoveerd. Nieuwe ontwerpers rollen de schoolbanken uit en de prachtigste creaties bestormen de markt. Ook met de toegenomen aanstroom van designs uit het verre oosten wordt onze markt getrakteerd op nieuwe looks en feels. Met de doorbraak van bouclé zien we dat in het gebruik van stoffen ook geïnnoveerd wordt en daar zijn we bij SDHN Lifestyle heel gelukkig mee. We zijn echte liefhebbers van deze heerlijk aanvoelende stof en zien een grote toekomst weggelegd voor deze chique bekleding van stoelen en banken.

Laat een reactie achter